23 augusti, 2009

Nästan

Idag har jag tagit den runda som jag undrat länge över när den ska bli av. Brunnsviken runt, gick riktigt bra fram till milen, men där fick jag känning av det löparknä jag åkte på under midnattsloppet. Självklart hade jag glömt knästödet och det var förmodligen därför jag inte kunde fullfölja. Skulle blivit en 17 kilometer totalt, nu blev det drygt tio. Skönt åtminstone att det var kroppen som sa ifrån först, och inte konditionen. Jag får absolut inte glömma stödet när det är dags för halvmaran, påminn mig om det!

Antingen tog jag en galen väg, eller så är det så usel väg runt Bergianska trädgården. Samtidigt är också vägen förbi Bergshamra ingen höjdare. Så jag ska nog leta upp en roligare runda nästa gång det är dags för ett långdistanspass. Tog "rätt håll" tror jag i alla fall, slapp springa uppför monsterbacken vid Bergshamra. Sprang alltså motsols runt vattnet. Men stundvis är det fantastiskt vackert och man springer emellanåt precis vid vattenkanten. Så det är på plussidan för den rundan.

Kompletterade med en timme på driving rangen på eftermiddagen. Undertryckte också en lust att ge mig iväg till gymmet, insåg att om jag köper ett kort nu så kommer jag ha svårt att nyttja det inom överskådlig framtid. Det är alldeles för mycket med jobb och annan träning just nu.

Etiketter:

16 augusti, 2009

Midnattsloppet Stockholm 2009

Då var det genomfört, 10 000 meter genom söder (med en avstickare söder om söder). Regnade såklart, vilket inte gör det minsta, det är ganska skönt. Banan var ny för i år, sluttade rejält nedåt i starten vilket lurade en till att köra lite för snabbt. Kanske var tur i och för sig, annars hade jag kanske inte kommit in under timmen som var målet.

Fick tyvärr håll redan första kilometern som höll i sig till den sjunde ungefär, sen kom ett löparknä på vänster smygandes vid fyra kilometer. Nu har jag duktigt ont på vänster, blir väl smärtstillande innan sängdags nu.

Lite elakt, de hade lagt in en 700 meter lång stigning från fem kilometer upp till Sofia kyrka. Speakern bara garvade när han sa det. *morr*

Jag tar hela loppet lite med en klackspark, klappar igång publiken, peppar medtävlande, småpratar med publiken vid tillfälle. Som till exempel en jag frågade "ligger Sofia ditåt" och pekade framåt, varpå hon svarade "jadå, du hinner med bussen" :)

Efter monsterbacken vid Sofia i nedlutet klappade jag åt publiken och ropade "kom igen då!!". De skrattade lite, förmodligen lite chockade över en pigg kille där. En medtävlande sa "kan du inte springa framför mig och klappa sådär resten av loppet?" *skratt*

Min klocka stannade på 57:51 (5:46 / km) (Officiell tid 58:11). Nästa år ska jag inte gå upp till Sofia...

Banan:

Etiketter:

30 juli, 2009

Kort backe

När jag såg den tänkte jag "den lutar ju inte", ack vad fel jag hade, femton minuter senare så insåg jag att lutningen var rätt lagom.

Etiketter:

28 juli, 2009

Då var det semester

Fast det är i och för sig dag två. Men med ett varierande väder som det är idag så blir det lite av ditt och datt. Börjar med fem hyfsat snabba kilometrar med ett snitt på 5:22 min/km.

Sen lite lunch, fila på gitarrspelet och så vänta ut regnet för att svänga förbi golfbanan och träna lite swing och pitch. Var inte lika jämn idag, vet inte vad det berodde på riktigt, kände mig inte helt bekväm med utslagsplatserna, utom den sista där det gick riktigt bra.

Så nu är jag hemma och trotsar Annika Dahlqvist och käkar vitt bröd med geggiga röror.

Ikväll är det inte omöjligt att jag pillar lite på mitt lilla projekt...

Etiketter:

25 juli, 2009

Dagens dos

Jahapp, då har jag sprungit igen. Den här gången blev det sightseeing, med mord på slutet.

Började som vanligt runt sjöarna, där killarna med de stora objektiven håller hus. Fortsatte vidare in mot lilla Sundbyberg och ner mot järnvägsgatan, såklart så kommer tåget precis när jag tänkte passera övergången, så det blev tunnel istället. Sådär halvmysigt.

Ner vidare mot Bällstaån och nyproduktionen där. Undrar varför man vill bo där, nära vattnet, javisst, men ån är så smal så man kan se vad grannarna tvärs över äter till frukost. Följde den bort mot Huvudsta strand och förbi det lilla café båtstugan (som inte tar kort, cash is king där). Nu var det valet och kvalet, en tråkig sträcka förbi pampashuset eller genare rakt upp mot Västra Skogen. Valde det senare där jag hamnade i en mördande backe som tog slut på mig.

Så knappt en mil på 55 minuter, snittar på 5:36, är nöjd, men trött :)

Etiketter:

23 juli, 2009

Skönt, svettigt och fuktigt

Kvällens pass var riktigt skönt, långa intervaller med TSM ute vid Stora skuggan på Norra Djurgården.

Uppvärmning ca 2,5 km sen intervaller 5 min - 3 min - 3 min - 1 min med tiderna 5:45, 5:03, 4:45, 3:45 Nedjogg ca 2,5 km

Shit, jag kunde vrida ur tröjan efteråt, men nöjd var jag minsann. Det var först efter 3:45-tempot som jag kände att det var jobbigt. Frågan är om jag skulle fixa 5:03 eller snabbare en hel halvmara, tveksamt i dagsläget.

Skönt, svettigt, och varmt i den fuktiga kvällsluften.

Etiketter:

Golf revisited

Igår var det dags att veva igen, chip och metalwood. Efter ett tag börjar man tänka, inte bra, däremot är vänsterarmen inte lika envis längre.

Practice makes perfect.

Insåg att handske är min grej, så jag såg till att införskaffa en så jag inte skaver sönder händerna.

Ikväll är det träning med TSM, det behövs, måste få lite motivation. Sitter helt själv på kontoret om dagarna och får inte den där sociala dosen som behövs för att vilja ge sig ut (själv) i ett spår. Så jag "missade" den lätta distansen i tisdags, får försöka ta igen det på något sätt, kanske en kortrunda i morgon innan jag ska hem till vänner på middag.

Etiketter: ,

20 juli, 2009

Golf!

Tro det eller ej, jag har börjat svinga, bra går det också. Två hinkar senare och bollarna hamnar lååångt från mig, med en fin bana. Visst, Rom byggdes inte heller på en dag, men att få till avslappnad sving och haja att vänsterarmen måste finslipas samt att putt är inte så lätt som man tror på knappt två timmar är inte illa (tycker jag iaf, du får stå ut med lite ego här :-)

Utbildningen går jag på Ulriksdals GK, ligger vackert (haha) vid järnvägen och man kan se Arlanda Express susa förbi. Fåglarna kvittrar i pauserna då stora industrifläktar tar en kort timeout. Motorvägen spelar sin ständiga sång på andra sidan. Idylliskt...yeah, right!

Namnet är fint i alla fall.

Undrar vem som egentligen har blivit så lurad att tro att det blir trevligt att bo i det område som håller på att växa upp där.

Etiketter: ,

16 juli, 2009

Snabbdistans

Tjo! Det går bättre och bättre!

Bytte grupp hos TSM, springer numera med 2-timmarsgruppen och idag var det snabbdistans 4 km. Tempot 5:30 rakt ut mot djurgårdsbrunn och sen utefter kanalen tillbaka, upp förbi radiohuset för att återvända mot GIH utefter Valhallavägen.

Visst, jag var blöt när det var dags för stretching, men trött, njae. Kanske borde hängt på 5:10-gruppen istället.

Jag lär så länge jag lever (och blir uppenbarligen snabbare också...)

Etiketter:

14 juli, 2009

Lätt distans

Egentligen skulle det vara vilodag idag, med alternativ träning såsom cykling, rodd, skidor (!) eller liknande. Men med nederlaget i helgen i bagaget tänkte jag ge mig ut på ett lätt pass för att känna på benen lite grann. Kastade benstödet på höger, kändes som att det varken gör från eller till (mer från om något).

Längtar också tills jag kan kasta det på vänster knä, tycker sådana där stöd är väldigt i vägen, trots att de hjälper.

Nåja, det blev ett varv runt sjöarna (igen). 7,73 km med 5:43 min/km. Kändes rätt bra, siktade på 6:00, men min vana trogen så går det lite fortare.

Etiketter:

11 juli, 2009

Då var det dags igen då...

Benhinnorna, att jag inte ska bli av med dem. Skulle bli ett långpass idag (12 - 15 km), fick lämna in efter 5,3 km (snittfart 5:35). Men attans alltså, det var som att någon tog en kniv och körde in i höger ben. Tvärstopp helt enkelt, lite grimascherande, lätt stretch och sen var det bara att linka hem som en skadad katt :(

Så nu kommer ni se mig med knästöd på vänster och vadstöd på höger. Undrar vad som kommer härnäst, kryckor?

Och så har jag ont i halsen till råga på allt, misstänker en dejt...

Etiketter:

10 juli, 2009

Badminton

För att ta lite extra chanser till motion så lurade jag ut min kollega Louise på en badmintonmatch ikväll. Vi körde fem rundor, jag vann tre av dem =)

Du får revansch precis när du vill Louise, säg bara till.

Etiketter:

09 juli, 2009

Kvalitet

Återigen kvalitetsträning med TSM. Börjar med lätt uppvärmning på 3km, fick verkligen kämpa för att inte rusa förbi ledarna. Tempot låg någonstans runt 6:20 min/km, känns lite fånigt eftersom jag kan ta en rask promenad i 7 min/km.

Sen var det teknik och koordination, dvs låga skip, höga skip, sidled, sen vissa övningar som jag inte riktigt vet hur jag ska beskriva, men jag kände mig som en cirkushäst.

Därefter var det dags för långa intervaller 3min x 4, tempot? 6 min/km (jisses, jag tränar på det tempot som långsammast på mina övriga pass) så när det var dags för en bonusintervall så hängde jag på ledaren som drog iväg med oss som ville prova lite snabbare. Där låg tempot på 4:51 - 4:55 min/km, kändes mycket mera rätt. Var inte så ansträngd ändå efter detta.

Tror jag ska kliva upp en grupp...

Etiketter:

07 juli, 2009

Ett par veckor senare

Att gå från noll till dagens övningar på ungefär två månader är inte illa. Med lite kvalitet och lite distans så löser sig det mesta. Sure, jag har haft draghjälp av både nya skor och ett knästöd.

Så idag prickade jag precis solen efter regnet och körde 7 km fartlek utan större problem.

Sjöarna har blivit min melodi. Kanske är du en av dem jag brukar möta? Vinka i så fall nästa gång du ser mig. =)

Etiketter:

20 juni, 2009

Jag är nöjd

När jag gav mig ut genom dörren på förmiddagen, var det första som slog mig var hur tyst det var. Hör inte till vanligheterna här i Solna. Särskilt inte på Huvudstagatan.

Framför mig hade jag en utmaning, ett långpass utan gångpauser. Det är rätt stort för mig, funderade lite över sträckningen, svårt att bedöma vilken väg som ger den tid som är satt. Valde att ta Solnavägen ut mot Hagaparken. Tänkte att eftersom det var såpass långt så skulle jag hinna ut dit, genom parken och sen tillbaka in mot bebyggda trakter.

Som vanligt kände jag av mitt högra smalben de första kilometrarna, det brukar ge sig efter en halvmil. Har listat ut att det är Tibialis Anterior som bråkat med mig under alla dessa år. Har värk i start precis där muskeln fäster i foten. Men eftersom jag nu listat ut var problemet ligger så kan jag nu också arbeta bort det.

Varför är det alltid de första fyra - fem kilometrarna som är jobbigast? När de väl är passerade känns det som att jag skulle kunna fortsätta springa hur lång som helst. Det passerade jag mitt i parken ungefär, därefter var det över hagalund, ner mot Råsundavägen och hela vägen ända ner till gränsgatan. Råsundavägen är lite lurig om man kommer från Solna Station, en svag uppförsbacke bjuder den på nästan hela vägen fram till Näckrosen.

När jag slutligen snirklat mig genom halva Solna så står jag återigen utanför min port, tiden: 70 minuter, 11 km (egentligen 11,11). Precis på tid och längd enligt schemat.

Är lite imponerad av mig själv. I morgon är det lite kortare sträcka som gäller, 6 km.

Nu är jag ganska så trött, undrar hur slut jag kommer att vara efter halvmaran, dubbelt så långt som mitt pass idag...

Etiketter:

13 juni, 2009

Vilken tur!

Idag var det dags för ett långpass, 80 minuter, så för att ha dagen kvar såg jag till att ta mig ut redan vid tio (föredrar egentligen att springa på em/kväll). Som vanligt tog jag varvet runt sjöarna, råstasjön och lötsjön. Egentligen blev det ett och ett halvt varv. Av de två så gillar jag råstasjön bäst.

Under de veckor som jag tränat nu så har jag hunnit se en hel del små dunungar där. Det kryllar av kanadagäss och änder (och en massa andra fåglar). Såhär på våren så kläcks de små och det rultar runt en massa gula bollar på gräsmattorna där. Området uppskattas inte bara av fåglar och löpare, även ornitologer syns till i buskarna med stora objektiv på deras kameror.

Så dagens pass blev 12,5 km. Ganska skönt tempo, efter ett tag så jobbar benen bara på och man behöver inte fundera så mycket.

Med vilken tur menar jag att jag missade regnet ganska så precis.

Nu ska jag dricka kaffe! Själv dricker jag mestadels espresso, men om ni ska dricka ett riktigt gott bryggkaffe, se till att köpa Kenya AA från Johan & Nyström, var det säljs hittar ni här.

Etiketter: ,

11 juni, 2009

Kvalitet

Min första kvalitetsträning, fantastiskt att vi lyckades pricka in den kväll den här veckan som har strålande väder. Kvällsol, gärdet, lite backe, 6km plus intervaller och teknik. Otroooligt skönt. Önskar att det gick att beskriva, men det måste upplevas. Välkommen, vi tränar på torsdagar =)

Det ska jag fira med att ge mig ut på stan och dricka ett glas eller två med Louise. Mården är tydligen målet, de har riktigt mumsiga drinkar. De är alltid värda att återvända till.

Sen att gårdagskvällen hade lite trevliga händelser gör inte saken sämre, men det kommer mer om det framöver (eventuellt). Kan säga att trots att jag var hemma själv så hade jag fantastiskt roligt, känslan sitter kvar länge...

Etiketter: ,

09 juni, 2009

Där ser man

Det trodde jag inte, har dragits med diverse problem under de ca två (och ett halvt) år som jag hållit på och springa. Benhinnor, löparknän och vete tusan allt. Visserligen har jag känningar av hinnorna igen, men lite ormsalva, stretching, vila och promenader så ger det sig.

Så idag var det ett lätt "långpass". Ni som är mer luttrade löpare fnissar nog och tänker "vadå, det där är ju bara uppvärmning". Fnissar bäst som fnissar sist. Följer vecka 7 i Szalkais program för tvåtimmarslöparen. Men för att ha satt igång för bara tre veckor sedan igen efter ett långt uppehåll från höstens midnattslopp så är jag nöjd. Jag ligger precis på tid och distans enligt programmet.

Innan ni tänker opponera er om att det var ju inget långpass idag, så har torsdagens och tisdagens träning bytt plats. Det för att tisdagsträningen infaller med teamets träning istället.

Desto mer spännande blir lördagens träning, men mer om det sen.

Etiketter:

07 juni, 2009

Stockholm Halvmarathon

Då har jag gjort det som jag aldrig trodde jag skulle göra, har anmält mig till en halvmara. Har envist hållt fast vid att "Nej, jag nöjer mig med mil-lopp". Men av någon outgrundlig anledning tyckte jag inatt vid tolvtiden att det var en bra idé att anmäla mig till Stockholm Halvmarathon.

Inte nog med det, jag skrev också upp mig på träning med Team Stockholm Marathon. Så idag har jag genomfört det första träningspasset med dem. Ganska lätt pass, sex kilometer i sjuminuterstempo. Kändes emellanåt som om jag lika gärna kunde promenera med dem.

Banan gick över norra djurgården, har inte varit runt där särskilt mycket tidigare. Det är verkligen vackert i den delen. Velade lite mellan om jag skulle träna med tvåtimmarsgruppen eller två och femton. Kollade av lite med ledarna eftersom jag hittills sprungit milen på en dryg timme, de föreslog två och femton.

Fast mitt mål är egentligen två timmar, särskilt som jag siktar på runt 50 minuter på midnattsloppet i höst.

Så nu blir det träning med teamet varje torsdag. Ska bli spännande, har aldrig kört riktig löpträning tidigare utan mest gett mig ut och kollat hur länge jag orkar.

Etiketter: