01 januari, 2010

Gott nytt 2010

Jag tror jag haft mitt bästa nyårsfirande på länge. Först middag där vi var totalt 14 personer, varav 12 jag aldrig sett tidigare. Sen när vi väl känner varandra drar vi vidare på en fest till med ytterligare 13 som jag inte har en susning om vilka de är.

Slutar med att jag kramar personer och nävar på runt hälften av dem när jag går. Utöver detta har jag lyckats knyta en affärskontakt som kanske kan ge mig ngn bra tjänst i framtiden.

Inte så dum start på 2010, ändå är vi bara fem timmar in på det nya året.

Etiketter:

08 december, 2009

Nyvaken

Ja, så kan det gå, tänkte att jag var ovanligt pigg när jag gick hem från jobbet. Skulle ut och springa i den sköna kvällsluften.

Sen märkte jag att jag vaknade, var det en dröm? Har det hänt på riktigt?

Inte vet jag...

Etiketter:

11 juni, 2009

Kvalitet

Min första kvalitetsträning, fantastiskt att vi lyckades pricka in den kväll den här veckan som har strålande väder. Kvällsol, gärdet, lite backe, 6km plus intervaller och teknik. Otroooligt skönt. Önskar att det gick att beskriva, men det måste upplevas. Välkommen, vi tränar på torsdagar =)

Det ska jag fira med att ge mig ut på stan och dricka ett glas eller två med Louise. Mården är tydligen målet, de har riktigt mumsiga drinkar. De är alltid värda att återvända till.

Sen att gårdagskvällen hade lite trevliga händelser gör inte saken sämre, men det kommer mer om det framöver (eventuellt). Kan säga att trots att jag var hemma själv så hade jag fantastiskt roligt, känslan sitter kvar länge...

Etiketter: ,

01 oktober, 2007

Pappskallar

Läste i DN idag. "Byt till vinterdäck nu! Det uppmanar ledande däckföretag, med stöd av VTI, Statens Väg och Trafikforskningsinstitut." Anledningen ska vara att det ökar trafiksäkerheten. Men väderomslag är inget unikt för detta år, tyvärr så verkar många överraskas av flingor som faller och glömmer att sommardäck inte fungerar lika bra när det blir kallt.

Men inatt så tog det hela priset. Från den 1 oktober är det ok att byta till vinterdäck, oavsett väglag. Jag väcktes av att en granne tog det hela alldeles för bokstavligt. Grannen bestämde sig för att klockan 3 på natten till den 1 oktober byta sina däck på bilen.

Inte var han (hon?) särskilt smidig heller. Slamrade duktigt med fälgkorset.

Så kan det vara att bo i Solna.

Etiketter: ,

20 augusti, 2007

Midnattsloppet

När jag för sex år sedan hejade på Linda första gången så trodde jag aldrig att jag själv skulle stå där i fållan.

Nu var jag där. Väntandes. Svärandes löpareden.

Kaxig som jag var hade jag anmält mig till startgrupp fyra, de som tänker springa på 51-60 minuter. Bredvid mig hade jag brorsan som jag övertygat om att han ska ställa upp. Snart vår tur. Gruppen framför försvinner bort på ringvägen och funktionärerna släpper fram oss sakta men säkert till startlinjen.

"Hur många har sprungit förut?" säger speakern
"Jaaaaaaaaaaaaaaa" vrålar en stor grupp fyror.
"Hur många springer för första gången" säger speakern.
"Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa" vrålar en ännu större grupp fyror.

Och där är vi iväg, kan inte minnas att jag hört något startskott. Pip, pip, pip, pip låter det när vi springer över startlinjen. Datorerna mäter varje löpare för att obönhörligt ge oss en sekundnogrann tid.

Minns inte publiken i starten, full koncentration. Ont i benen gör det, har haft problem med benhinnorna i två månader och har hunnit med att få inlägg hos ortopeden.

Strax innan jag svänger vänster upp på Götgatan känner jag nog efter lite för mycket, känner mig trött redan. Men där står taxibilarna och lyfter mig fram med sitt tutande. Underbart! Vet att jag snart ska svänga höger på Folkungagatan i den korsning där de flesta står och ropar. Nu börjar vi möta löpare som redan är på väg till mål, vi har precis börjat, inte ens passerat tre kilometer.

Hela banan är kantad av människor som ropar, hejar, varnar för gupp, spelar musik från deras vardagsrumsfönster. Bluesband, gospel, lätt onyktra vid mosebacke. Alla ropar: heja, heja!

Innan jag vet ordet av är jag på Hornsgatan, borta i horisonten skymtar målet. Jag ökar tempot något. Strax innan mål trodde jag att min bror kubbade om i högt tempo, jag försöker springa ikapp men benen vägrar springa fortare. Det var någon annan, brorsan kom in efter mig.

Äntligen i mål, stannar till och känner att benen skakar. Håller på att trilla omkull. Vatten, banan och en kall espresso hjälper mig till Linda som gått i mål långt innan mig.

Idag har jag hysteriskt ont i benhinnorna, men det var värt det. Nästan ingen träning innan, men ändå 1.03.25.

Jag är nöjd, kanske ställer jag upp nästa år. Inte omöjligt...

Etiketter: ,

15 juni, 2007

Vilken härlig dag

Visserligen blev jag väckt av en envist ringande hemtelefon 06.20 av en kille som behövde byta container utanför vårat hus. Min bil stod lite i vägen. Snabbt på med kläderna och ner och parkera om.

Solen skiner och allt är bara skitbra. Var på en mingelkväll igår och träffade två musiker och en rekryterare. Ena musikern lirade trummor och erbjöd mig att komma förbi och prova att spela lite med dem, de saknade en gitarrist.

På väg till jobbet hörde jag en bra låt på radion som gjorde att jag missade att det blev grönt ljus.

Tänk va?!

Idag blir en bra dag, livet är ibland bara för härligt. Jag har en skön glad känsla i hela kroppen.

Etiketter:

13 juni, 2007

Vilket oväsen

De håller på att asfaltera gatan utanför oss. Shit vad det väsnas "tut, tut, tut, tut, muller, brum, skrap".

Jaja, det blir nog fint när det är klart. Som den har varit hittills är skogsvägar snudd på bättre.

Etiketter: