20 november, 2009

Christiaan

Så har jag äntligen kommit till skott. Ända sedan min och min brors besök ner till Barcelona har jag tänkt på den. Snart kommer den till min dörr, för att sen pryda en vägg.

Tao - Christiaan Lieverse


Köpt hos Villa del Arte

Etiketter:

04 november, 2009

Däckcirkus...

Snö idag, tur att jag bokade vinterdäcksbyte.

Har en snäll bror som så gärna gav bort sina vinterhjul som han använde till sin bil, fem bultar, "borde passa". Okej... Hämtar den hos honom hemma i Västerås vid något besök för någon månad sen, kånkar och grejar, bär och flyttar runt.

Sen förvarar jag dem i källaren tills dagen D. DäckBytesDagen.

Lämnar bilen till firman, tar mig min kaffe de bjuder på (tack Upplands Motor) och gnager på en kokosboll. Hade bokat en tid till sex, men blev tidig och var där redan halv. När jag sitter där och sippar på min kaffe så ser jag hur sju grabbar snurrar runt min bil, tittar, grejar, funderar.

Sen kommer en kille "Andersson!", jag: "japp". "Kom och titta".

Jahaja, för det första, fyra millimeter mönsterdjup, gränsen går vid tre. För det andra "har du haft hjulen på den här bilen förut?". Ridå...

Jag har en S40, de har suttit på en 850. INTE samma sak...

Nu börjar cirkusen. Grabbarna börjar försöka lista ut hur de ska lösa detta. "Vi har inga fälgar att byta med"

Nehe... Helt plötsligt står en kille med sina fälgar och vill kränga dem privat, 16 tum, funkar inte, det finns bara 15-tumsdäck. Hmm..

Sen lyckas en kille skaka fram däck på fälg, fick ett bra pris, toppen! Montering påbörjas, grabbarna börjar flockas runt bilen igen. De ropar på mig, fel fälg...igen. De börjar återigen gnugga de små grå. Jag hintar lite fint att jag måste inte ha de däcken jag tog med mig, jag kan köpa nya.

Jag försöker föreslå att kränga över däck på mina befintliga fälgar, de tror jag menar de slitna vinterdäcken jag hade med mig. "Det är inte värt det". När väl ljuset går upp att jag faktiskt kan tänka mig att köpa nya, bara däcken, och sätta dem på mina fälgar som sommardäcken satt på så börjar det ljusna. Tyvärr hade mina däck redan åkt på förvaring...dags att hämta tillbaka alltså, de nya däcken måste hämtas i helt andra änden av byggnaden verkar det som.

Efter många om och men har de lyckats kränga av mina sommardäck från fälgarna, vrängt på vinterdäck och monterat på bil.

Killen i kassan: "går det inte bra med din bil?"

Jag skrattar bara, besöket blev en och en halv timme, ungefär. De har budgeterat en timme per bil. EN TIMME! "Det är för att vi gör en säkerhetskontroll samtidigt". Men vänta nu, en timme? Det ska ta max tio minuter för två man att byta däck. Beroende på de lite jobbiga omständigheterna så tog det sju man en och en halv timme. :)

Men de gjorde ett bra jobb, och gav mig ett bra pris. En eloge!

Vilka däck blev det? Jo: Nokian Hakkapeliitta 5