30 juli, 2009

Kort backe

När jag såg den tänkte jag "den lutar ju inte", ack vad fel jag hade, femton minuter senare så insåg jag att lutningen var rätt lagom.

Etiketter:

28 juli, 2009

Då var det semester

Fast det är i och för sig dag två. Men med ett varierande väder som det är idag så blir det lite av ditt och datt. Börjar med fem hyfsat snabba kilometrar med ett snitt på 5:22 min/km.

Sen lite lunch, fila på gitarrspelet och så vänta ut regnet för att svänga förbi golfbanan och träna lite swing och pitch. Var inte lika jämn idag, vet inte vad det berodde på riktigt, kände mig inte helt bekväm med utslagsplatserna, utom den sista där det gick riktigt bra.

Så nu är jag hemma och trotsar Annika Dahlqvist och käkar vitt bröd med geggiga röror.

Ikväll är det inte omöjligt att jag pillar lite på mitt lilla projekt...

Etiketter:

26 juli, 2009

Lensway

Vad ska man säga. Beställer, en timme senare en orderbekräftelse, ytterligare en timme senare så är prylarna är skickade.

Undrar om jag har dem i lådan i morgon?

Etiketter:

25 juli, 2009

Dagens dos

Jahapp, då har jag sprungit igen. Den här gången blev det sightseeing, med mord på slutet.

Började som vanligt runt sjöarna, där killarna med de stora objektiven håller hus. Fortsatte vidare in mot lilla Sundbyberg och ner mot järnvägsgatan, såklart så kommer tåget precis när jag tänkte passera övergången, så det blev tunnel istället. Sådär halvmysigt.

Ner vidare mot Bällstaån och nyproduktionen där. Undrar varför man vill bo där, nära vattnet, javisst, men ån är så smal så man kan se vad grannarna tvärs över äter till frukost. Följde den bort mot Huvudsta strand och förbi det lilla café båtstugan (som inte tar kort, cash is king där). Nu var det valet och kvalet, en tråkig sträcka förbi pampashuset eller genare rakt upp mot Västra Skogen. Valde det senare där jag hamnade i en mördande backe som tog slut på mig.

Så knappt en mil på 55 minuter, snittar på 5:36, är nöjd, men trött :)

Etiketter:

23 juli, 2009

Skönt, svettigt och fuktigt

Kvällens pass var riktigt skönt, långa intervaller med TSM ute vid Stora skuggan på Norra Djurgården.

Uppvärmning ca 2,5 km sen intervaller 5 min - 3 min - 3 min - 1 min med tiderna 5:45, 5:03, 4:45, 3:45 Nedjogg ca 2,5 km

Shit, jag kunde vrida ur tröjan efteråt, men nöjd var jag minsann. Det var först efter 3:45-tempot som jag kände att det var jobbigt. Frågan är om jag skulle fixa 5:03 eller snabbare en hel halvmara, tveksamt i dagsläget.

Skönt, svettigt, och varmt i den fuktiga kvällsluften.

Etiketter:

Golf revisited

Igår var det dags att veva igen, chip och metalwood. Efter ett tag börjar man tänka, inte bra, däremot är vänsterarmen inte lika envis längre.

Practice makes perfect.

Insåg att handske är min grej, så jag såg till att införskaffa en så jag inte skaver sönder händerna.

Ikväll är det träning med TSM, det behövs, måste få lite motivation. Sitter helt själv på kontoret om dagarna och får inte den där sociala dosen som behövs för att vilja ge sig ut (själv) i ett spår. Så jag "missade" den lätta distansen i tisdags, får försöka ta igen det på något sätt, kanske en kortrunda i morgon innan jag ska hem till vänner på middag.

Etiketter: ,

20 juli, 2009

Golf!

Tro det eller ej, jag har börjat svinga, bra går det också. Två hinkar senare och bollarna hamnar lååångt från mig, med en fin bana. Visst, Rom byggdes inte heller på en dag, men att få till avslappnad sving och haja att vänsterarmen måste finslipas samt att putt är inte så lätt som man tror på knappt två timmar är inte illa (tycker jag iaf, du får stå ut med lite ego här :-)

Utbildningen går jag på Ulriksdals GK, ligger vackert (haha) vid järnvägen och man kan se Arlanda Express susa förbi. Fåglarna kvittrar i pauserna då stora industrifläktar tar en kort timeout. Motorvägen spelar sin ständiga sång på andra sidan. Idylliskt...yeah, right!

Namnet är fint i alla fall.

Undrar vem som egentligen har blivit så lurad att tro att det blir trevligt att bo i det område som håller på att växa upp där.

Etiketter: ,

19 juli, 2009

Då var det gjort

Den nya versionen, tre år av blod, svett och tårar (nåja, nu ska vi inte överdriva) är över. Den gamla sajten drogs med ofixbara buggar (för att jag slarvat med källkoden) och att den var alldeles för oflexibel för att byggas ut.

Så igår släpptes den nya versionen, med en hel del nyheter. Bland annat: stöd för valutor, fixa annonser innan du loggat in eller registrerat dig, koppling mot libris, alla annonser använder nu samma titelregister, dvs ingen mer skillnad i stavning, koll på varifrån (vilket land) besökare kommer ifrån med massor av logik kopplat till det mm mm.

Du hittar sajten på kurslitteratur.se eller textbookexchange.eu.

Borde kanske fira med champagne eller något, min firma fyller ju tio år i år också...

Etiketter:

16 juli, 2009

Rågsved

Ja, vad säger man, kolla nummerplåten. Såg den här passera utanför jobbet...

Snabbdistans

Tjo! Det går bättre och bättre!

Bytte grupp hos TSM, springer numera med 2-timmarsgruppen och idag var det snabbdistans 4 km. Tempot 5:30 rakt ut mot djurgårdsbrunn och sen utefter kanalen tillbaka, upp förbi radiohuset för att återvända mot GIH utefter Valhallavägen.

Visst, jag var blöt när det var dags för stretching, men trött, njae. Kanske borde hängt på 5:10-gruppen istället.

Jag lär så länge jag lever (och blir uppenbarligen snabbare också...)

Etiketter:

14 juli, 2009

Lätt distans

Egentligen skulle det vara vilodag idag, med alternativ träning såsom cykling, rodd, skidor (!) eller liknande. Men med nederlaget i helgen i bagaget tänkte jag ge mig ut på ett lätt pass för att känna på benen lite grann. Kastade benstödet på höger, kändes som att det varken gör från eller till (mer från om något).

Längtar också tills jag kan kasta det på vänster knä, tycker sådana där stöd är väldigt i vägen, trots att de hjälper.

Nåja, det blev ett varv runt sjöarna (igen). 7,73 km med 5:43 min/km. Kändes rätt bra, siktade på 6:00, men min vana trogen så går det lite fortare.

Etiketter:

12 juli, 2009

Lätt distans

Nja, inte riktigt va? Hade ett pass på 6min/km framför mig. Men efter gårdagens "misslyckande" så var jag ovanligt motiverad, vilket återspeglade sig i mitt tempo. Blev 4,1 km med en snitthastighet av 5:09 min/km. Kanske inte det klokaste med tanke på mitt högerben, desto roligare att se att jag faktiskt kan hålla ett sånt tempo.

Kanske når jag mitt mål trots allt för midnattsloppet, att komma i mål med den tid som startgrupp 3 faktiskt innebär.

11 juli, 2009

Då var det dags igen då...

Benhinnorna, att jag inte ska bli av med dem. Skulle bli ett långpass idag (12 - 15 km), fick lämna in efter 5,3 km (snittfart 5:35). Men attans alltså, det var som att någon tog en kniv och körde in i höger ben. Tvärstopp helt enkelt, lite grimascherande, lätt stretch och sen var det bara att linka hem som en skadad katt :(

Så nu kommer ni se mig med knästöd på vänster och vadstöd på höger. Undrar vad som kommer härnäst, kryckor?

Och så har jag ont i halsen till råga på allt, misstänker en dejt...

Etiketter:

10 juli, 2009

Nya dimensioner

Tänkte ge min träning en ny dimension, så jag svängde förbi webhallen och skaffade mig en Garmin Forerunner 305. Lite märkligt känns det när jag upptäcker att en pulsklocka har en fylligare manual än affärssystemet Visma Business som jag jobbar med till vardags.

Etiketter:

Badminton

För att ta lite extra chanser till motion så lurade jag ut min kollega Louise på en badmintonmatch ikväll. Vi körde fem rundor, jag vann tre av dem =)

Du får revansch precis när du vill Louise, säg bara till.

Etiketter:

Bagel Deli

Idag blev det frukost på Bagel Deli, rejäla bagels är vad de har. Varning för att fyllningen gärna tar vägen någon annanstans när du biter i brödet. Deras smoothies går inte heller av för hackor.

Att de serverar kaffe från Johan & Nyström gör dem värda ett besök bara för det. Espresson serveras på kaffet Isola.

De hittas på S:t Göransgatan vid Fridhemsplan

Etiketter: ,

09 juli, 2009

Kvalitet

Återigen kvalitetsträning med TSM. Börjar med lätt uppvärmning på 3km, fick verkligen kämpa för att inte rusa förbi ledarna. Tempot låg någonstans runt 6:20 min/km, känns lite fånigt eftersom jag kan ta en rask promenad i 7 min/km.

Sen var det teknik och koordination, dvs låga skip, höga skip, sidled, sen vissa övningar som jag inte riktigt vet hur jag ska beskriva, men jag kände mig som en cirkushäst.

Därefter var det dags för långa intervaller 3min x 4, tempot? 6 min/km (jisses, jag tränar på det tempot som långsammast på mina övriga pass) så när det var dags för en bonusintervall så hängde jag på ledaren som drog iväg med oss som ville prova lite snabbare. Där låg tempot på 4:51 - 4:55 min/km, kändes mycket mera rätt. Var inte så ansträngd ändå efter detta.

Tror jag ska kliva upp en grupp...

Etiketter:

07 juli, 2009

Ett par veckor senare

Att gå från noll till dagens övningar på ungefär två månader är inte illa. Med lite kvalitet och lite distans så löser sig det mesta. Sure, jag har haft draghjälp av både nya skor och ett knästöd.

Så idag prickade jag precis solen efter regnet och körde 7 km fartlek utan större problem.

Sjöarna har blivit min melodi. Kanske är du en av dem jag brukar möta? Vinka i så fall nästa gång du ser mig. =)

Etiketter: