20 juni, 2009

Jag är nöjd

När jag gav mig ut genom dörren på förmiddagen, var det första som slog mig var hur tyst det var. Hör inte till vanligheterna här i Solna. Särskilt inte på Huvudstagatan.

Framför mig hade jag en utmaning, ett långpass utan gångpauser. Det är rätt stort för mig, funderade lite över sträckningen, svårt att bedöma vilken väg som ger den tid som är satt. Valde att ta Solnavägen ut mot Hagaparken. Tänkte att eftersom det var såpass långt så skulle jag hinna ut dit, genom parken och sen tillbaka in mot bebyggda trakter.

Som vanligt kände jag av mitt högra smalben de första kilometrarna, det brukar ge sig efter en halvmil. Har listat ut att det är Tibialis Anterior som bråkat med mig under alla dessa år. Har värk i start precis där muskeln fäster i foten. Men eftersom jag nu listat ut var problemet ligger så kan jag nu också arbeta bort det.

Varför är det alltid de första fyra - fem kilometrarna som är jobbigast? När de väl är passerade känns det som att jag skulle kunna fortsätta springa hur lång som helst. Det passerade jag mitt i parken ungefär, därefter var det över hagalund, ner mot Råsundavägen och hela vägen ända ner till gränsgatan. Råsundavägen är lite lurig om man kommer från Solna Station, en svag uppförsbacke bjuder den på nästan hela vägen fram till Näckrosen.

När jag slutligen snirklat mig genom halva Solna så står jag återigen utanför min port, tiden: 70 minuter, 11 km (egentligen 11,11). Precis på tid och längd enligt schemat.

Är lite imponerad av mig själv. I morgon är det lite kortare sträcka som gäller, 6 km.

Nu är jag ganska så trött, undrar hur slut jag kommer att vara efter halvmaran, dubbelt så långt som mitt pass idag...

Etiketter:

13 juni, 2009

Vilken tur!

Idag var det dags för ett långpass, 80 minuter, så för att ha dagen kvar såg jag till att ta mig ut redan vid tio (föredrar egentligen att springa på em/kväll). Som vanligt tog jag varvet runt sjöarna, råstasjön och lötsjön. Egentligen blev det ett och ett halvt varv. Av de två så gillar jag råstasjön bäst.

Under de veckor som jag tränat nu så har jag hunnit se en hel del små dunungar där. Det kryllar av kanadagäss och änder (och en massa andra fåglar). Såhär på våren så kläcks de små och det rultar runt en massa gula bollar på gräsmattorna där. Området uppskattas inte bara av fåglar och löpare, även ornitologer syns till i buskarna med stora objektiv på deras kameror.

Så dagens pass blev 12,5 km. Ganska skönt tempo, efter ett tag så jobbar benen bara på och man behöver inte fundera så mycket.

Med vilken tur menar jag att jag missade regnet ganska så precis.

Nu ska jag dricka kaffe! Själv dricker jag mestadels espresso, men om ni ska dricka ett riktigt gott bryggkaffe, se till att köpa Kenya AA från Johan & Nyström, var det säljs hittar ni här.

Etiketter: ,

11 juni, 2009

Kvalitet

Min första kvalitetsträning, fantastiskt att vi lyckades pricka in den kväll den här veckan som har strålande väder. Kvällsol, gärdet, lite backe, 6km plus intervaller och teknik. Otroooligt skönt. Önskar att det gick att beskriva, men det måste upplevas. Välkommen, vi tränar på torsdagar =)

Det ska jag fira med att ge mig ut på stan och dricka ett glas eller två med Louise. Mården är tydligen målet, de har riktigt mumsiga drinkar. De är alltid värda att återvända till.

Sen att gårdagskvällen hade lite trevliga händelser gör inte saken sämre, men det kommer mer om det framöver (eventuellt). Kan säga att trots att jag var hemma själv så hade jag fantastiskt roligt, känslan sitter kvar länge...

Etiketter: ,

10 juni, 2009

Det är nära nu

Det har varit många års pillande för att få till det. De nya funktionerna har tagit tid av tankeverksamhet och testande och redesign för att få det att fungera optimalt. Den tidigare plattformen av kurslitteratur.se skulle inte hålla i längden. Särskilt som de nya funktionerna är bland annat:

- stöd för valutor
- stöd för korrekt bokinformation
- stöd för nationaliteter
- skapa annonser innan man loggat in

Kan se ut som lite såhär på ytan, men det är en helt ny datamodell också som ska ge stabilitet för framtida tillägg av funktioner. Särskilt som all lösenordshantering blir krypterad från och med releasen.

När blir det dags då? Min förhoppning är innan höstterminen startar.

Så hur ser framtiden ut? Eftersom den sedan tidigare är tvåspråkig så var inte valet så svårt att göra det till en europeisk plattform i första hand. Därför kommer Sverige att se domänen kurslitteratur.se, medan resten av europa använder textbookexchange.eu.

I pipen ligger sedan en hel drös med funktioner som ska underlätta försäljning och hantering av annonser, vad det blir kommer att avslöjas allteftersom.

Nyfiken på hur det blir? Kika in på dev.kurslitteratur.se (länkar inte så att sökmotorer inte indexerar).

Etiketter:

09 juni, 2009

Användarnamn

"Starting on Saturday, June 13th, at 6:01am, you'll be able to choose a username for your Facebook account to easily direct friends, family, and coworkers to your profile."

Perfekt, nu kan alla fjortisar heta plutisnuttan, gosigos och allt annat fånigt. Bravo FB, nu blir ni lika anonyma som alla andra meningslösa communitys

Spik ett i kistan

Etiketter:

Där ser man

Det trodde jag inte, har dragits med diverse problem under de ca två (och ett halvt) år som jag hållit på och springa. Benhinnor, löparknän och vete tusan allt. Visserligen har jag känningar av hinnorna igen, men lite ormsalva, stretching, vila och promenader så ger det sig.

Så idag var det ett lätt "långpass". Ni som är mer luttrade löpare fnissar nog och tänker "vadå, det där är ju bara uppvärmning". Fnissar bäst som fnissar sist. Följer vecka 7 i Szalkais program för tvåtimmarslöparen. Men för att ha satt igång för bara tre veckor sedan igen efter ett långt uppehåll från höstens midnattslopp så är jag nöjd. Jag ligger precis på tid och distans enligt programmet.

Innan ni tänker opponera er om att det var ju inget långpass idag, så har torsdagens och tisdagens träning bytt plats. Det för att tisdagsträningen infaller med teamets träning istället.

Desto mer spännande blir lördagens träning, men mer om det sen.

Etiketter:

07 juni, 2009

Stockholm Halvmarathon

Då har jag gjort det som jag aldrig trodde jag skulle göra, har anmält mig till en halvmara. Har envist hållt fast vid att "Nej, jag nöjer mig med mil-lopp". Men av någon outgrundlig anledning tyckte jag inatt vid tolvtiden att det var en bra idé att anmäla mig till Stockholm Halvmarathon.

Inte nog med det, jag skrev också upp mig på träning med Team Stockholm Marathon. Så idag har jag genomfört det första träningspasset med dem. Ganska lätt pass, sex kilometer i sjuminuterstempo. Kändes emellanåt som om jag lika gärna kunde promenera med dem.

Banan gick över norra djurgården, har inte varit runt där särskilt mycket tidigare. Det är verkligen vackert i den delen. Velade lite mellan om jag skulle träna med tvåtimmarsgruppen eller två och femton. Kollade av lite med ledarna eftersom jag hittills sprungit milen på en dryg timme, de föreslog två och femton.

Fast mitt mål är egentligen två timmar, särskilt som jag siktar på runt 50 minuter på midnattsloppet i höst.

Så nu blir det träning med teamet varje torsdag. Ska bli spännande, har aldrig kört riktig löpträning tidigare utan mest gett mig ut och kollat hur länge jag orkar.

Etiketter: