16 augusti, 2009

Midnattsloppet Stockholm 2009

Då var det genomfört, 10 000 meter genom söder (med en avstickare söder om söder). Regnade såklart, vilket inte gör det minsta, det är ganska skönt. Banan var ny för i år, sluttade rejält nedåt i starten vilket lurade en till att köra lite för snabbt. Kanske var tur i och för sig, annars hade jag kanske inte kommit in under timmen som var målet.

Fick tyvärr håll redan första kilometern som höll i sig till den sjunde ungefär, sen kom ett löparknä på vänster smygandes vid fyra kilometer. Nu har jag duktigt ont på vänster, blir väl smärtstillande innan sängdags nu.

Lite elakt, de hade lagt in en 700 meter lång stigning från fem kilometer upp till Sofia kyrka. Speakern bara garvade när han sa det. *morr*

Jag tar hela loppet lite med en klackspark, klappar igång publiken, peppar medtävlande, småpratar med publiken vid tillfälle. Som till exempel en jag frågade "ligger Sofia ditåt" och pekade framåt, varpå hon svarade "jadå, du hinner med bussen" :)

Efter monsterbacken vid Sofia i nedlutet klappade jag åt publiken och ropade "kom igen då!!". De skrattade lite, förmodligen lite chockade över en pigg kille där. En medtävlande sa "kan du inte springa framför mig och klappa sådär resten av loppet?" *skratt*

Min klocka stannade på 57:51 (5:46 / km) (Officiell tid 58:11). Nästa år ska jag inte gå upp till Sofia...

Banan:

Etiketter: