31 maj, 2008

KISS

Haha, ja, jag var och såg KISS ikväll. Det var det roligaste jag gjort på länge. De gick ut hårt, och bromsade. Det märks att de inte är några ungdomar *skratt*

Sista set var klart bäst, det var då de körde alla gamla hits som rockar bäst.

Bara så ni vet: de är actionfigurer som skickar ut hologram på turné

17 maj, 2008

Trafikbeteende

Man observerar en hel del märkliga beteenden i trafiken när man kör. Jag har otaliga mil bakom mig när jag har pendlat kors och tvärs över landet. Men det jag såg idag var nog en av de konstigaste sakerna på länge.

Jag var nere i Kungens Kurva, vid rondellen ut från statoilmacken bakom Ikea låg jag bakom en skåpbil. Ut från mackens håll tränger sig en chrysler in framför skåpet, varpå skåpet ganska motiverat hänger på hornet. Tänker inte så mycket mer på det, men bara några hundra meter efter detta susar chryslern förbi mig, svänger in framför skåpet och stoppar det. Båda chaufförerna kliver ur och ordväxling uppstår.

Det konstigaste är att det var killen som hade gjort "fel", dvs chryslern var den som var mest upprörd.

Hajar inte...ta det lugnt, vänta två sekunder, du hinner...

11 maj, 2008

Renovering?

Jag kollar till och från statistiken på er besökare, det är inga flodvågor precis. Men vad som slår mig är att det är väldigt många som är på jakt efter måleributiken i Alvik. Eller också är det mina ord om hur snabbt det gick att hitta tapeter. För er som letar så pekar jag också på en karta dit.

Nu är det lite drygt ett år sedan jag påbörjade renoveringen av den dåvarande lägenheten med min dåvarande sambo Linda, som så många andra så verkade det som att renoveringen tog knäcken på förhållandet. Så jag har nu min egen lägenhet sen november 2007, nyproduktion, byggd 2003. Ingen renovering som behövs här heller =) Möjligen kanske det så småningom blir att byta blandare i köket, den som sitter där nu stänker oerhört så fort man stoppar något under den. Kanske jag också byter den i duschen, det är någon som inte tänkt till vid valet. Det är en engreppsblandare som pekar rakt ut och som man gärna petar till under tiden man står och duschar och får sig en överraskning av skitkallt eller skitvarmt vatten.

Så för er alla som håller på att slå ut väggar, sätta kakel, välja klinkers, botaniserar på byggmarknader, läser inredningstidningar, tar råd från Martin Timell, dreglar över bygglov och sen skissar på ett hem. Tänk inte bara att det ska vara snyggt designmässigt, det är ingen visningsbostad ni ska bo i, det är ett hem. Välj med omsorg och fundera på om ni kommer att stå ut med valet av fast inredning i lång tid framöver. Tapeter och färg är enkla att byta, värre är det med sådant som skruvas, muras eller fixeras.

06 maj, 2008

Jag har kommit på en sak

Jag är en strukturmänniska. Visst, jag kan stå ut med kaos, men bara till en viss gräns. Den gränsen är grymt nära nu. Hoppas att jag inte behöver passera den, för då finns det bara två alternativ: explodera eller bryta ihop. Inget av de alternativen är särskilt trevliga, har varit på båda ställena.

Explosion: det kan finnas någon stackare i närheten som tyvärr drabbas av en oförtjänt utskällning

Bryta ihop: ser sådär halvbra ut att sätta sig ner och börja gråta mitt ibland människor

Men bara för att jag gillar struktur så betyder det inte att jag är pedant =)

04 maj, 2008

Jävla köpolis

Hade inget inbokat idag, så jag tog en tur hem till Västerås för att hälsa på föräldrar och syskon. Alltid lika kul att överraska utan att säga något, även om det här är första gången tror jag. Solen sken fantastiskt när jag lämnade Stockholm men det började mulna på när jag närmade mig Västerås. Attans, tänkte jag, trodde att jag skulle missa det fina vädret.

Men inte då, det blev lika fint där med, med undantag för någon enstaka (ganska kraftig) skur.

Att åka över dagen är inga problem, det är så nära. Men det gäller att planera sina resdagar. Idag var det stora hemvändardagen efter långhelgen första maj/kristi himmelfärd, då är det alltid kö runt 18.30 på E18 mellan Hummelsta och Hälla.

På vägen mellan Sagån och Hälla är det en 2+1-väg. När det blir tvåfiligt så blir det såklart en fördelning av trafiken på de båda filerna. Alla är egentligen väl medvetna om att det blir så, inga problem?

Eller...

Tydligen finns det vissa trafikanter som ser som sin livsuppgift att upprätthålla ordning i trafiken (vad är ordning). Idag hade jag turen att hamna bakom en sådan självutnämnd ordningspolis. Om ni kikar på bilden ovanför så är det en liten lucka fram till den silverfärgade bilen, backspegeln som skymtar nere i högra hörnet är inte min. Det är backspegeln på ordningspolisen. Han låg i vänsterfil och såg till att hålla precis exakt samma hastighet som de i högerfil.

Ingen ska minsann få smita förbi här heller.

Först funderade jag på vad han höll på med, tänkte att det var någon knäppgök som inte riktigt vågade köra ända fram till bilen framför. Men när det var dags för 2+1 nummer två, då hajade jag. Han var en självutnämnd ordningspolis. Snabbt som attan lade han sig återigen i vänsterfil och såg till att hålla jämna steg med bilarna i högerfil.

WTF??

Jaja, bara att gilla läget. Men man blir lite irriterad. Funderade över om killen är från Stockholm och gör precis samma sak här i stan i rusningstrafik. Hoppas inte. Det som är mest fantastiskt är att när det väl blev fri lejd på motorväg vid Enköping, då blåser han upp i 140 knyck. Borde han inte för att vara konsekvent ligga på hastighetsbegräsningen, dvs 110?

Jag bjuder på en bild på ordningspolisen bagagelucka:. Tyvärr hindrar PUL mig från att inte anonymisera hans nummerplåt.