24 april, 2008

Nacka Strand

Gjorde mitt första fotogig ikväll. Det var en kompis till mig som hade ringt hysteriskt, eller nja, tre gånger och lämnat två meddelanden på min svarare före lunch. Det var hennes chef som i sista sekund hade kommit på att det behövdes ta bilder ute i Nacka Strand där Optolux har lite av deras produkter installerade. De har ganska coola produkter, ledbelysning (inte led-belysning, utan "ledd"-belysning) som främst är tänkt för offentliga miljöer och för företag.


"Kruxet" var lite att de behövde en kille på skejtboard, om jag känner någon? Den första jag tänkte på var min gamla bandkompis Engen (han heter Engström, därav smeknamnet). Han brukar inte vara svår på att få med på diverse upptåg, bara det är någon twist på det hela. Vi blev upplockade, utkörda och vallade i Nacka Strand. Kanske hittar de någon bild att använda, kanske inte.


Vad tycker ni?

23 april, 2008

Trafikkaos

Visst, jag bor i en stor stad, förhållandevis om man ser till Sverige som helhet. Så jag kanske inte borde höja på ögonbrynen.

Men...

Just idag? Varför? Bara för att jag besiktigade min bil och tog den till jobbet. Ett undantag. Vad händer?

En lastbil kommer på att den ska ställa sig i vägen på essingeleden. Såg resultatet från mitt fönster på jobbet, jag trodde inte det var sant. Bilarna stod still på motorvägen, folk hade till och med klivit ur bilarna i väntan på att det skulle börja röra på sig.

Tur för mig att jag inte ska ta essingeleden tänkte jag...tjo! Istället kommer alla på den briljanta idén att ta vägen genom Solna istället. Precis den vägen som jag har tänkt att ta hem, eller snarare, den vägen som jag måste ta hem. Det har varit fullkomligt trafikkaos idag, om ni har sett falling down så hajar ni. Det var bilar precis överallt.

Jag har också turen att drabbas av en tjej i en Ford Cougar med en mobil i örat och tuggummi i munnen. Hon tyckte det verkade smart att svänga vänster precis där jag står, inga bucklor som tur är. Det precis före ett rödljus på vägen in mot Solna centrum (Centralvägen för er som är bevandrade i det området). Men jag stod i vägen, så hon blev tvungen att köra rakt på. Men vad gör människan? Jo, kör mot rött, svänger vänster i en fil där hon ska köra rakt på, är på väg att krocka med mötande bilar.

Imponerande dumhet.

Jag kontrasterade det hela med en Chicken Curry och en starköl på Nirvana i solnedgången.

Kan det bli bättre? =)

20 april, 2008

Golden Hits

shit...vilket hak