05 februari, 2008

Och Himlen Därtill

Vi är ett gäng som brukar träffas på måndagar och prova olika barer i stan. Det går till som så att någon får bestämma vart vi ska gå, sen går den turen hela tiden över till nästa person som inte fått bestämma på ett tag.

Det hela började i höstas när vi träffades på tisdagar på Rabarber för att lyssna på poesiaftnarna som de har under hösten. För att inte våren skulle kännas så lång och tom bestämde vi att träffas på måndagar istället men temat ovan. Nu har det hela till och med fått ett namn, måndagsklubben.

Nu var det min tur att bestämma, vi skulle till Carpe Noctem och se på stand up. Det är en kille som driver något som heter Comedy Planet som körs varje måndag (vilken tur!). Så Bondegatan 1c var adressen. Jag letar frenetiskt efter Carpe Noctem, passerar 1c flera gånger, men det finns inget ställe som heter så. Rycker då tag i två grabbar som håller på och installerar något säkerhetsgaller för ett fönster. "De hade öppet tills i lördags", säger den ene, "Nu har de bytt namn till Bonden Bar" säger den andre.

Jahapp, tänker jag, rycker i dörren till Bonden Bar. Tvärstängt. "De har öppet tisdag till lördag" säger den ena killen.

Wtf?!

För att rädda kvällen ringer jag de andra och bestämmer att vi istället går till Och Himlen Därtill, cocktailbaren högst upp i skatteskrapan. 27:e våningen eller något sådant blir det (man åker till 25:e och tar sen trappor).

Fantastisk utsikt, man ser precis hela Stockholm, det tar ett tag innan man kan förmå sig att gå fram till baren. Alla som jag såg komma upp reagerade precis likadant. Gapande munnar, stora ögon och ett huvud som inte vet åt vilket håll det ska vrida sig först.

Tyvärr så var det två stycken som var eftersläntrare och inte blev insläppta, de var "fel klädda". Konstigt nog var det människor som hade kommit dit i bara jeans och linne. Så förmodligen hade vakterna fått något emot dem som personer.

Vi hamnade då på Bara Vi. Riktigt mysigt ställe, som att komma hem till någons vardagsrum och sätta sig för en öl.

Jag kan rekommendera båda ställena, men kom ihåg att inte sticka ut om du vill komma in på cocktailbaren.

Vem vet, kanske besöker måndagsklubben en bar nära dig? =)

03 februari, 2008

Barrunda

Har brorsan på besök i helgen, vi gav oss ut på en barrunda igår. Vi började på det nyöppnade Fellows på Brunnsgatan. Snygga lokaler, men lite tråkigt tyckte jag. Hajade inte heller riktigt vilket klientel som egentligen är tänkt att de vill ha. De hade lyckats få dit alla dimensioner: 23 - 50+ och gothrockare till champagnebrats.

Kanske får vänta ett år eller något sådant innan jag går tillbaka dit igen.

Så vi lämnade stället för Anglais och gick vidare till Lemon Bar. Jag fattar inte hur de lyckas få in så många människor på så liten yta. Men det var hysteriskt roligt där i alla fall. Avslutade gjorde vi på Lokal, grannbaren.

Så jag är lite trött idag, men jag tror brorsan är tröttare =)

02 februari, 2008

Det okända Stockholms stadshus

Jag var och tittade på fotoutställningen "Det okända Stockholms stadshus" som just nu visas i De hundrades valv. Det är fotografen Yanan Li som under ett års tid fotograferat stadshuset från olika vinklar, både utomhus och inomhus.

Det var en del rejält vackra foton. Det som jag fastnade mest för var bilden från en danstävling i Blå Hallen. Där har Yanan lyckats fånga rörelsen i motivet samtidigt som han lyckats frysa damens sjal i flykten. En fantastiskt vacker bild.

De som visas är bara en bråkdel av de bilder som Yanan egentligen tagit. Fler finns i fotoboken som finns att köpa i samband med utställningen.

Väl värt ett besök, sen att det bara kostar 20 kronor lär inte avskräcka någon.

Rådiga killar

Efter konserten på fasching skulle jag med sällskap ta blå linjen hem. Vi stod där och pratade när vi hörde som en mjuk duns. Tog någon mikrosekund innan jag hajade vad som hänt, det var en lätt överförfriskad herre som trillade ner på spåret.

Jag tittade på tidstavlan, 1 minut till tåget skulle komma in. Innan jag ens har börjat fundera på hur man ska förhindra en läskig olycka har ett gäng invandrarkillar hoppat ner på spåret och börjat baxa upp killen på perrongen igen. De hade hunnit springa längs nästan hela perrongen och kasta sig ner under den tiden jag funderade över vad det var som egentligen hände. Det hela var över på någon minut, men jag han bli lätt skakad. Tog en bra stund innan jag hajat att allt gått bra.

Starkt jobbat grabbar, ni ska veta att ni var kvällens hjältar.

Straightjacket

Såg dem på Fasching, säger bara en sak: svängigt. En sån spelglädje är det sällan man ser, och det går inte att låta bli att ryckas med.

Om du inte var där, håll utkik efter deras nästa gig. Köp cd:n Live in LA på Marco Mendozas hemsida så vet du vad du har att vänta dig.