23 januari, 2008

Kan man?

Vara på för gott humör? Må alldeles för förträffligt utmärkt? Jag tror inte det. Ikväll har jag varit på helt sinnessjukt måbra humör. Fråga mig inte varför. Har spelat bara bra låtar på stereon, smådansat runt i lägenheten och bara varit som på små moln.

Nu tror ni att jag har träffat en tjej och blivit kär. Tänk om det vore så enkelt.

Har helt enkelt fått en kick av någonting. Kanske är det skidresan till Stöten, kanske för att jag blivit månadens medarbetare, kanske för att en kompis möjligen får jobb hos oss tack vare mig, kanske för att en tidigare chef som jag rekommenderat är en hårsmån från att bli medlem i Nova.

Vem vet? Inte jag i alla fall. Men så här tokbra som jag mått ikväll har jag inget minne av att jag mått någonsin. Inte ens den gången jag var tokhög på adrenalin efter en spelning med mitt dåvarande rockband.

Måtte sådana här kvällar komma oftare.

19 januari, 2008

lemon bar

Igår var jag hos en kompis som hade dragit ihop sjukt många personer att tävla i singstar. Vi hade klämt in ca 11 personer på 16kvm. De bodde i en etta, men halva lgh var kök. Så där satt vi och ylade, första gången som jag provade det spelet. Var hysteriskt roligt, sen att jag toppade listan på två låtar med över 7000 poäng gjorde mig lite mallig.

Sen bar det av till lemon bar. Shit, först är det kö, till en pytteliten krog, med en vakt som hade noll koll på när han bör släppa in människor, vilka som hör ihop och när han ska släppa sin lilla makt som han blivit tilldelad.

Väl därinne var det som...en sardinburk. Hur i hela friden lyckas de få in så många människor på så liten yta? Jag skulle vilja se den brandchef som godkänner den mängden människor på den lilla ytan.

Så ska ni dit, ta med er brandfiltar och vassa armbågar. Var beredda på att det ni köper i baren hamnar på er innan ni har tagit er tillbaka till där ni fanns från början. Eller så väljer ni ett barhäng på gatuplan.

17 januari, 2008

Ljusare tider

Det är ett tag sedan vintersolståndet, det har varit en ovanligt mörk höst har det känts som. Men idag när jag var på väg till bussen tänkte jag faktiskt på att det är ljusare nu. Kanske är att påpeka det uppenbara, men jag kom att tänka på när dagarna blev kortare under hösten och soluppgången bjöd på en färgsprakande fest.

Att vakna på morgonen och kika ut mot hustaken och se hur himlen är sådär djupblå som den bara kan vara en viss tid på morgonen när det är molnfritt. Då vet man att det är en vacker dag som ligger framför en.

Hoppas att jag får se samma föreställningar nu också de mornar som jag står och blickar in mot Stockholm när jag väntar på bussen. Det är så vackert.

13 januari, 2008

R.E.A - Roligt.Elakt.Aktuellt - Hamburger Börs

Jag var på genrepet av REA igår, det är andra gången jag är på börsen. De är riktigt roliga emellanåt, eftersom det var genrep så är det trots allt inte den färdiga showen vi fick se. Det blir lite omstuvningar, strykningar och tillägg innan den definitiva premiären.

Vissa sketcher (ja, det känns som det) var hysteriskt roliga, jag skrattade rejält. Men vissa saker kände jag mest att "jaha". Sen tror jag att hela showen skulle vinna på att knyta ihop de olika delarna lite mer. Som det är nu så känns det som staplade skämt: nu har vi kört detta...dags för nästa...och nu till något helt annat.

Det roligaste var nog Tomas Ledin...jag säger inget mer =)

Om ni ska gå dit så har ni antagligen tänkt att äta samtidigt. Väljer ni svärdfisken, kolla så att den är klar. Jag fick skicka ut min, det var inte heller den enda fisken i vårat sällskap som inte var klar. Tyvärr verkar det som att köket är det som brister på Hamburger Börs, för sceninslaget är proffsigt.

Åtminstone de två gånger jag varit där.