27 november, 2007

Poetry GangBang

Gillar du poesi?

Gillar du dåliga ordvitsar?

Jag har väl aldrig sett mig som Den Store Poeten, har inte heller sett mig som kungen av usla ordvitsar (även om jag är rätt flitig med sådant). Men båda lystmätena går att tillfredsställa på den poesitävling som nu pågått ett gäng tisdagar på Rabarber. Där håller värden Patrick hov med sina ordvrängerier varvat med sin musik (som jag inte bör kommentera...).

När Patrick tar paus så får tio okända "talanger" ta plats på den minimala estraden för att framföra sina alster. De bedöms sedan av en varierat kritisk publik och blir poängsatta på en skala från ett till tio. De två som fått högst poäng går upp för ytterligare duell och sedan vrålas vinnaren fram av publiken. Denne får sedan ta en plats i finalen som går i december.

Inte alltid så bra, inte alltid så dåligt. Ikväll var det tyvärr extra dåligt, men det är alltid trevligt att träffa sina vänner och dricka en öl.

Så varför inte ta med dina vänner till Rabarber för lite öl och lyrik?

25 november, 2007

Nybörjarsushi

Har du någonsin varit på en sushi-restaurang? Om du har det så har du säkert sett någon med en eller flera vänner som beställer in sushi för att sedan fundera på hur det funkar.

Jag och brorsan såg det idag.

Vid bordet bredvid oss sitter fyra tjejer och stirrar på menyn, de funderar febrilt på vad de ska beställa. Till slut lyckas de bestämma sig för en vegetarisk, en räk och lax och en liten sushi. Servitören kommer in med fyra miso-soppa (det var bara tre som egentligen skulle äta).

Då börjar utmaning nummer 1. Vad är miso-soppa? Hur är det tänkt att ätas? Till sushin? Före sushin? Vad är det för läskig vit kub som ligger och simmar i soppan tillsammans med gröna mystiska blad? Vågar man äta detta?

Vilken restaurang serverar sånt som inte går att äta?

Sen kommer sushin in. Flickorna pillar febrilt, funderar över vilka fiskar och andra havsvarelser som kocken lagt på risbollarna. En av tjejerna monterar isär nigirin, äter havsdjuret först, pillar sen sönder en risboll. Därefter hugger hon in på...japp, wasabi. Tar en liten klick och stoppar i munnen, snabbare än klicken kom in i munnen börjar hon flämta efter luft. Tungan åker ut och tjejen blir knallröd och undrar vart hon ska ta vägen.

Så fortsätter hela måltiden, de byter havsodjur med varandra, testar vegetariskt, biter på fiskbitar och smakar av. Vad några av dem glömde var att de borde lagt wasabi i soja och använt till bitarna.

Det borde finnas en instruktionsbok vid varje bord på en sushirestaurang.

23 november, 2007

Nirvana

Nja, det var inte så att jag har uppnått det. Men jag tog mina föräldrar dit för att äta, har väl varit där totalt ca tre gånger (denna gången inräknad).

Gissa om min förvåning när servitören sträcker fram tassen och ska skaka min. Helt plötsligt var jag stammis.

Det är alltså restaurang Nirvana i Solna som jag talar om. God mat, trevlig personal :-)