28 juli, 2007

Tall ships' race

Ikväll tog jag och Linda oss ner på stan för att titta på fartygen som ligger förtöjda på skeppsbron för tall ships' race.

Jag är ingen segel- eller fartygsfanatiker, men när det kommer ett stort antal stora segelfartyg på besök till Stockholm så är det inget som går att missa. Hur ointresserad man än är av fartyg så är skeppet som ser ut att vara hämtat direkt ur Pirates of the caribbean riktigt spännande. Det är ett ryskt fartyg (minns tyvärr inte namnet) som är en replika av ett 1700-talsfartyg. Det hade (nästan) alla attribut att likna ett piratfartyg (flaggan med dödskalle på såg jag inte ;)

Briggen tre kronor vars gudmor är Kronprinsessan Victoria var också kul att se. Den gick vi ombord på, under däck såg det mest ut som en oinredd sommarstuga. Skeppet har ett par år på nacken, så jag trodde att det var i fullt bruk, men det verkar inte så (eller?). Killen som stod vid spången såg ut som en riktig sjöbuse.

Alla fartygsfanatiker får ursäkta min okunnighet i namn, begrepp osv osv. Men rätta mig, jag lär mig gärna.

Etiketter:

26 juli, 2007

Ambition till motorväg som blev skrotupplag

Jag och Linda tog en promenad igår runt området där vi bor, mest för att få lite luft efter en hel dag på jobbet (jo, det är sant, vi har inte semester, den är tyvärr slut).

Då gick vi förbi motorborgen, där bilsport har sitt försäljningsgarage vid Västra Skogen (i Solna). Nedanför den gör Armégatan en sväng över en bro. Nedanför den bro ligger kommunens upplag av diverse skrot som de verkar använda mer eller mindre.

Men det hela liknar en ambition till motorvägstunnel, det skulle lätt kunna gå tre eller fyra filer därunder.

Någon som vet vad detta är från början, dvs om det bara är en bro för att terrängen är väldigt kuperad eller om det fanns större ambitioner som blev skrot?

Etiketter: