27 mars, 2007

Hagaparken

Idag har jag och Linda tagit en promenad genom Hagaparken (vi cyklade egentligen, det låter bara så mkt mysigare med promenad). Medan jag väntade på att Linda skulle dyka upp satt jag på en bänk vid de södra grindarna och tittade på alla människor som rör sig där. Det är väldigt många som tar sig dit för att jogga genom parken, andra tar promenader.

Vi tog den högra sidan av parken från södra grindarna upp mot koppartälten, utefter vattnet. Idag har vi mest tänkt att utforska vad parken innehåller, för att vid ett senare tillfälle titta närmare på sevärdheter där.

Vi passerar Kinesiska templet, Gustav III paviljong, ekotemplet för att ta en tur förbi Slottsruinen. Egentligen är det ingen ruin, utan källarmurarna som står kvar av vad som var tänkt att bli ett magnifikt och storslaget slott, uppdraget för ritningarna gick till Louis Jean Desprez. Slotet, som aldrig blev färdigställt eftersom arbetet avbröts efter Gustav III:s död, hade Slottet i Versaille som förebild.

Vilket fantastiskt slott det hade blivit.

Vilken fantastisk park.

Ett ögonblick inbillade jag mig att jag var på semester i europa någonstans. Jag kommer att återvända hit, och jag kommer att skriva mer om parken.

Läsning:
En engelsk park intill Stockholm
Haga och det Gustavianska arvet
Hagaparken

Etiketter: ,

21 mars, 2007

Beijer i Sollentuna

Vi är i full färd med renovering hemma, allt det gamla åker ut med huvudet före. Närmaste byggmarknad är K-Rauta där vi också köpt golv plus en hel del annat. Däremot shoppar vi gärna på Beijer också, kanske än mer numera.

Jag behövde en bit trä som var ca 40 mm i bredd och gärna 2.36 cm i längd, eftersom K-Rauta var närmast tog jag mig dit för att hitta planhyvlad ek med de måtten. Längd var inga problem, bredd var det värre med. Bästa storleken hade en bredd på 69 mm, lite för brett för min smak.

Rycker tag i närmaste kille som ser ut att jobba där och undrar om de kan tänka sig att kapa till bredden åt mig.

- "Vi sågar ingenting"

Snabbt som attan letar jag mig till utgången och bränner istället iväg till Beijer (fast dagen efter detta). Där svarar de glatt på samma fråga (jag hade iof hittat en 43 mm bred, behövde bara kapa längd):

- "Visst, men den kan du såga till själv. Såg hittar du där *pekar*"

Jag går nog till Beijer hädanefter...

Etiketter: ,

19 mars, 2007

Måleributiken i Alvik

Det tog tio minuter, jisses, trodde aldrig att tapeter skulle vara så lätta att hitta.

Vad: Måleributiken i Alvik
Var: Drottningholsmvägen 175, Bromma

15 mars, 2007

Kvarteret skatan

Ni kanske är ett par stycken som sett serien på tv. Själv har jag aldrig slaviskt följt den, kanske bara tittat om jag råkat slagit på tv:n just då eller blippat förbi just då.

Som nyinflyttad är man väldigt ivrig att ta del av allt som bara går, visst, vi har en lägenhet som måste renoveras men några minuter går att stjäla här och där.
Vi stal ett par timmar och tog oss in till Rival för att se uppsättningen av kvarteret skatan. I bakhuvudet hade man förstås kunskapen om att Benny Andersson är engagerad i hotellet, eller kanske ska man kalla det för nöjespalats. Det finns hotell, bar/restaurang och teater. Lite spännande är det i alla fall.

Innan föreställningen passade vi på att ta oss en öl, tyvärr hade de inte Kilkenny, men väl en annan draught. De har en väldigt trevlig lounge med en vägg tapetserad med filmisar, de satt liksom i små ramar utefter ena långväggen. Jag tror jag måste komma tillbaka och prova deras mat, baren var väldigt trevlig.

Var var jag?

Just det, skatan...vi hade balkong, i mitten, tredje raden från avgrunden (avsatsen). Hamnade precis snett bakom ljudteknikern, spännande att se vad han har för grejor (är ljudtekniker själv). Känner igen de där sista nervösa minuterna innan föreställningen startar: på med lurar, förlyssna, är mikrofonerna verkligen på, fungerar allt?

Under hela väntan på föreställningen så strömmar en ganska entonig ut genom högtalarna, efter ett tag känner jag igen det, kraftwerk, fast i lite nyare tappning. Kanske är någon ny platta med remixer de släppt. Samtidigt rullar projektioner på casten som skuggfigurer där de dansar fånigt till musiken, i alla de karaktärer som de presenterar i föreställningen.

Föreställningen drar igång med Anna Blomberg och David Batra som är försenade besökare till föreställningen, drar med ett par i publiken som sedan blir ett återkommande tema under hela föreställnignen.

Själv skrattar jag så jag gråter under vissa perioder, andra scener undrar jag vad som egentligen var roligt. Lite ojämnt sådär, precis som en gymnasieshow, fast deras sämsta stunder är ljusår bättre än gymnasiets bästa stunder.

Om jag rekommenderar ett besök, visst, varför inte, alltid kul med komik. Men kanske besöket är mer värt att göra för Rival, särskilt som kvarteret skatan inte går för alltid.

Var går detta av stapeln? På RivalMariatorget 3 (i Stockholm).
Hur länge går föreställningen? Till 31 mars 2007, biljetter på Ticnet

Etiketter: , ,

11 mars, 2007

Russinutställning

Jag har nog aldrig skrattat så mycket på en utställning någon gång. Inga detaljer avslöjas, gå bara och se den på Stockholms stadsmuseum. Johan Hagelbäck komponerar med russin och humor.

Pågår fram till 13 maj 2007.

Etiketter:

Döden dö

Det var riktigt rysligt, att se en giljotin i verkligheten gjorde att det riktigt ryste i kroppen. På utställningen döden dö på Stockholms stadsmuseum kan du se en sådan. Utställningen behandlar en massa olika aspekter om döden. Tänkvärd och lite sorglig, men se den.

Pågår fram till 1 augusti 2007.

Etiketter: